Portalul Unic a Colegiilor Agro-Industriale din Republica Moldova Logo

Elaborat cu suportul

Evenimente şi noutăţi

Începutul de an școlar reflectat în presa raională, Pasul nou, din 6 septembrie 2019

 

Pe data de 2 septembrie 2019 CEHTA și-a deschis ușile pentru un an nou școlar. După onorarea atributelor statale, directorul, domnul A. Serdeșniuc, a felicitat elevii și profesorii cu această ocazie. Directorul-adjunct, doamna L. Iurcișin, a trecut în revistă realizările anului precedent, dar și obiectivele de viitor. Elevii care s-au remarcat la olimpiada zonală, precum și profesorii mentori, au fost premiați. Diplome au primit și membrii Proiectelor de grup.

La eveniment a fost lansat și Proiectul  ProDem 2 „Împuternicirea tinerilor pentru cetăţenie activă în Moldova”, implementat de Hilfswerk Internaţional în parteneriat cu AO „Speranţa” și „Moștenitorii”, susţinut de Agenţia de Dezvoltare Austriacă (ADA), cu fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare și și Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei prin fondurile IFA (Institutul pentru Relații Externe).

 

 

Concursul Regional ”Cel mai bun plan de afacere"

Locul trei la Concursul Regional ”Cel mai bun plan de afacere”, ediția 2019, pentru elevele Țurcan Ana-Maria, grupa 43-C și Dragalin Mihaela, grupa 42-H, profesor coordonator Toderița Valentina.

Felicitări tuturor și succese în realizarea ideilor de afacere!

 

 

Elevi și profesori din CEHTA au participat la curățenia de primăvară. Tradițional, reprezentanții instituției aduc în ordine marginea de drum de la ieșirea din satul Țaul. Acțiunea a avut sloganul ”Pentru o comunitate curată”. Mulțumiri tuturor participanților pentru munca depusă!!!

Diplome de mențiune pentru elevii Andrei Proca și Carolina Ivanița, gr 41 „A”, profesor coordonator Eugeniu Gormah, participanți la lucrările Conferinței științifico - practice organizate de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.
Felicitări lotului de elevi și profesorului coordonator pentru munca depusă!

 

 

 La data de 20 martie 2019 în Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul a avut loc Masa rotundă cu genericul,,Azi elev-mâine antreprenor,,. Ca invitați speciali au fost doamna Bordeinîi Elena(antreprenoare s. Țaul) și Atamaniuc Natalia(specialist pe micul business din cadrul Direcției Investiții, Economie, Infrastructură și Construcții al Consiliului Raional Dondușeni). Participanți au fost viitorii absolvenți ai instituției ghidați de profesoara de discipline economice Guțuleac Violeta. Pe parcursul activității elevii au fost informați despre oportunitățile de dezvoltare din Republica Moldova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reprezentanţii  MAIA, Rodica Reşitca şi a  ME Silviu Gîncu împreună cu expertul Zestrea Petru în vizită  pentru identificarea priorităţilor instituţionale.

   

   

  Conform proiectului de lege ce prevede ca în fiecare a 4-a duminică a lunii iunie să fie sărbătorită Ziua Portului Naţional . Astfel  instituția a participat cu o activitate artistică culturală menită  să promoveze valorile naţionale şi în mod special valorificarea portului popular . Vizitatorii au putut să admire o expoziţie de artizanat şi să savureze din diversitatea bucătăriei tradiţionale.  Activitatea a fost preconizată inclusiv pentru promovarea specialităţilor instituţiei înscrise în Admiterea 2016. 

            

         

   La 17 iunie 2016, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare dl. Grama Eduard, însoțit de șefa Direcției Știință,formare profesională și extensiune rurală dna Reșitca Rodica, a efectuat o vizită de lucru la Colegiul Agricol din Țaul. În cadrul acestei vizite dl. Ministru a făcut cunoștință cu baza materială a instituției și a avut o întrevedere cu colectivul.  

  

 

      Pe data de 31 mai a avut loc careul festiv  - În clinchetul vesel al utimului clopoţel, un bilanţ al realizărilor la Colegiul Agricol din Ţaul. La careul ultimului sunet emoţiile au fiert la temperaturile înalte. Absolvenţii anului patru şi-au împărtăşit emoţiile şi au afirmat că pentru ei  aceşti ani petrecuţi în colegiu au fost  pe cît de dificili, pe atăt şi de interesanţi şi fericiţi.  Acum urmează calea  ce duce spre afirmare.

                                

            

          

                                                          


Pagini vizualizate: 566