Portalul Unic a Colegiilor Agro-Industriale din Republica Moldova Logo

Elaborat cu suportul

Activități extradidactice 2018-2019

Ultimul Sunet

31 mai 2019, Careul solemn dedicat ultimului sunet în colegiu este o activitate foarte plăcută, mai ales pentru cei care pleacă, elevii absolvenți.      

Ziua Ușilor Deschise

În luna mai, în cadrul colegiului a avut loc activitatea  Ziua Ușilor Deschise, la care au fost invitați elevi din toate gimnaziile din Ungheni, Călărași, Nisporeni, Cornești și Fălești. În cadrul acestei activități, care s-a desfășurat în săptămâna catedrei discipline tehnice și agronomice, a fost desfășurat și concursul Cel mai competent tractorist-mecanic, unde elevii, pregătiți de către maiștri-instructori au demonstrat abilitățile lor de specialiști în domeniul mecanizării agriculturii.

      

 

Caravana Binefacerii de Paște

În ajunul sfintelor sărbători de Paște, Consiliul Elevilor din colegiu a organizat Caravana binefacerii de Paște pentru familiile nevoiașe, familiile propuse de către Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei Ungheni. Elevii au colectat hăinuțe, produse alimentare, dulciuri și jucării și le-au repartizat familiilor selectate.

      

 

Miss Colegiu

Pe lângă activitățile obișnuite, care demonstrează talentul și măiestria elevilor, ne-am propus să organizăm și un concurs de frumusețe, care a stârnit interesul în rândul elevilor și a stimulat fetele să se pregătească pentru a da dovadă de frumusețe, talent și inteligență. Toate participantele au fost premiate de către Sindicatul Elevilor.

  

Cea mai scumpă ființă...femeia

Cu ocazia Zilei Internaționale a femeii, elevii din colegiu au pregătit un concert foarte frumos și de suflet, dedicate tuturor mamelor și femeilor, unde au dat dovadă de mult talent și respect față de tot ce e frumos și divin.

      

 

1 martie - Expoziție de mărțișoare

Mărțișorul este un simbol al renașterii naturii, odată cu venirea primăverii, și al speranței. Elevii din colegiu s-au străduit să confecționeze cele mai frumoase și gingașe mărțișoare pentru a păstra tradiția.

 

TVC : “Ca la noi…la moldoveni”

Această activitate a fost organizată de către  Belbas Olga, proofesoară de matematică, și Paladiciuc Natalia, profesoară de științe economice, cu scopul identificării elevilor talentați și înzestrați cu simțul umorului și creării unei atmosfere plăcute și pozitive .

Concursul s-a desfășurat între 2 echipe formate din elevii  anilor I-III de studii.

      

 

 Un răvaș de amintiri…

 Tradiționala Întâlnire cu Absolvenții a fost organizată de către grupele anului IV, în luna februarie. Foștii absolvenți, dar și profesori ai Colegiului au primit invitații la o frumoasă serată, pentru a-și aminti împreună de momentele minunate petrecute în colegiu.

          

 

Caravana Binefacerii de Crăciun

Consiliul Elevilor a organizat o caravană de binefacere pentru familiile nevoiașe, cu mulți copii.  Elevii au colectat produse alimentare, hăinuțe și jucării și s-au deplasat la familiile propuse de către Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei Ungheni.

      

 

Pământ natal, moșia neamului

Ziua Agricultorului este o activitate deosebită pentru colegiu, deoarece ne reprezintă și avem posibilitatea să promovăm tot ce avem mai bun și tot ceea cu ce ne mândrim. În holul colegiului a fost organizată o expoziție în care sunt promovate toate specialitățile studiate în colegiu și lucrările de toamnă ale elevilor, iar mai târziu, în sala de festivități, s-a desfășurat un concert dedicat acestei minunate sărbători, în cadrul căruia elevii au promovat atât specialitățile noastre, cât și obiceiurile și tradițiile Moldovei.  

    

 

Balul Boboceilor

Tradițional, în fiecare an, în luna octombrie se desfășoară activitatea Balul Boboceilor, care presupune încurajarea elevilor anului întâi pentru participarea la activitățile extracurriculare organizate în colegiu și  evidențierea noilor talente. În cadrul acestei activități, toți elevii anului întâi partcipă și se manifestă,  demonstrând abilitățile deosebite, cu care au fost înzestrați. Anul acesta toate cele cinci grupe de bobocei au dat dovadă de talent și curaj.

    

Festivalul recoltei, vinului și promovării tradițiilor naționale

În luna octombrie, în centrul orașului Ungheni, s-a desfășurat Festivalul recoltei, vinului și promovării tradițiilor naționale, în cadrul căruia am avut posibilitatea să promovăm colegiul și specialitățile care se studiază în el, respectând totodată obiceiurile și tradițiile Moldovei.

      

Mă-nchin în fața ta, Dascăle!

       O zi specială, în care elevii își exprimă recunoștința față de dascălii lor pentru cunoștințe, încurajare și ghidare în carieră. În această zi minunată Consiliul Elevilor a pregătit multe surprize plăcute pentru toți profesorii, care au fost plăcut surprinși chiar de la prima oră cu flori și cuvinte frumoase.

  

 

Săptămâna Voluntariatului

   În cadrul Săptămânii Voluntariatului, elevii din colegiu au participat activ la salubrizarea Parcului Central din Ungheni și au ajutat persoane în etate, propuse de către Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei Ungheni, la treburile casnice, procurându-le și produse alimentare.

                

 

 


Pagini vizualizate: 566