Portalul Unic a Colegiilor Agro-Industriale din Republica Moldova Logo

Elaborat cu suportul

Activități extra-curriculare

Activităţi extra-curriculare desfăşurate în cadrul Colegiului

Motto :Generaţiile se succed, dar nu se aseamănă.

A fi dintr-o generaţie nouă înseamnă, aşadar, nu a fi tânăr -

mulţi dintre tineri fiind bătrâni - ci a participa activ la elaborarea

sensibilităţii epocii şi la fixarea stilului ei; a fi dintr-o

generaţie nouă înseană a fi contemporan cu tine însuţi”

Eugen Lovinescu

1 septembrie – Ziua Cunoştinţelor

   În fiecare toamnă, când natura se împodobeşte cu frunziş  multicolor, iar păsările se rotesc pe cer, Colegiul de Zootehnie și Medicină Veterinară e pregătit să-şi întâmpine elevii care vin cu noi speranţe, perspective, cu un surplus de energie creatoare şi cu intenţia de a cuceri noi înălţimi.

      

    În fiecare an de Ziua Cunoștințelor  sîntem onorați cu prezența unor oaspeți deosebiți care știu să ne aprecieze meritele. În acest an alături de noi a fost ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, dl Bumacov Vasile.

   

     Ziua cunoștințelor unește generații, pentru că niciodată nu ne oprim ca să nu învățăm. Sîntem convinşi că sunetul clopoţelului pentru noul an de studiu 2014-2015 va vesti un an cu succese şi rezultate foarte bune la învăţătură, care vor face ca numele colegiului nostru să devină cunoscut. Tuturor mult succes în noul an de studiu!

    Vă dorim un an uşor, plin de roade intelectuale, curaj şi responsabilitate. Sperăm ca fiecare zi ce va urma să fie o nouă treaptă în dezvoltarea armonioasă a tinerilor studioşi.

 

Ziua profesională a lucrătorilor din învăţământ

   În fiecare an, pe 5 octombrie, în ţara noastră este marcată Ziua profesională a lucrătorilor din învăţământ – domeniu ce ţine de educaţia şi instruirea tinerei generaţii, căreia îi revine sarcina primordială de a continua şi desăvârşi reformele economice şi sociale, ce vor apropia procesul de integrare a Republicii Moldova în comunitatea statelor europene.

      În fiecare an, pe 5 octombrie, în ţara noastră este marcată Ziua profesională a lucrătorilor din învăţământ – domeniu ce ţine de educaţia şi instruirea tinerei generaţii, căreia îi revine sarcina primordială de a continua şi desăvârşi reformele economice şi sociale, ce vor apropia procesul de integrare a Republicii Moldova în comunitatea statelor europene.

     Profesorii sunt cei, care deţin locul cel mai important în sporirea capacităţii de creaţie a copiilor, în dezvoltarea multilaterală a lor. Ei sunt acei care promovează la lecţii şi în viaţă adevăratele valori: patriotismul, demnitatea, dragostea de muncă, onoarea, modestia, omenia, sinceritatea, cinstea. 
   Pedagogul este acea forţă care provoacă continuu interesul elevului de a obţine cît mai multe cunoştinţe, de a munci asiduu, de a tinde să devină şi el un model, un exemplu în viaţă. Succesul formării personalităţi omului de mâine depinde de rezultatele muncii nobile ale profesorului. 
      Nu credem că există cuvinte sau acţiuni în măsură să aprecieze pe deplin meritul ce-l au în menţinerea şi promovarea valorilor neamului nostru, precum nu există cuvinte şi acţiuni ce ar exprima întreaga recunoştinţă pentru munca Dumnealor. 

 

Mesajul de felicitare al directorului Colegiului, dl Dolişcinschi Sergiu

Stimaţi profesori!

    De Ziua profesională a lucrătorilor din învățămînt şi la aniversarea a 41-a a colegiului nostru, sărbătorită în fiecare an la 3 octombrie, Îmi revine onoarea să mă adresez Dumneavoastră pentru a aprecia eforturile considerabile pe care le depuneți în creșterea generațiilor de tineri, şi să vă mulţumesc pentru contribuția la crearea perspectivelor de succes ale fiecărui copil. 

    Permiteți-mi să-mi exprim admiraţia pentru generozitatea hotărîrii de a face parte din sistemul de învățămînt şi de a vă asuma responsabilitatea pentru crearea valorilor, formarea competențelor și pregătirea de viață a copiilor și tinerilor noștri. Ziua Dumneavoastră profesională îmi oferă prilejul de a-mi exprima profunda recunoştinţă pentru devotamentul şi sacrificiul pe care îl manifestaţi zi de zi în instruirea şi educarea unei generaţii de tineri competitivi şi inteligenţi.

    Am încrederea că seminţele de lumină, omenie şi nobleţe, pe care le răsădiţi în sufletele discipolilor Dumneavoastră, vor găsi sol fertil şi vor înflori peste ani în oameni instruiţi, competenţi, cu gânduri senine şi realizări frumoase.

    Vă urez sănătate, bunăstare, verticalitate, inspiraţie pentru a ghida tinerii în lumea cunoştinţelor şi să trăiţi din plin satisfacţia performanţei, linişte sufletească, împliniri profesionale şi respectul pe care îl meritaţi din plin.

  Dumneavoastră sunteți factorul cheie pentru îmbunătăţirea rezultatelor elevilor. Dar performanţa elevilor nu înseamnă neapărat note mai mari. Performanţa lor înseamnă progres continuu, noi calificări, încredere și tărie de caracter pentru a decide asupra propriului viitor, pentru a deveni autori ai propriei edificări personale, profesionale și sociale.

    Stimați elevi, fie ca trecînd prin mîinile acestor profesori să obțineți un viitor de succes, să deveniți specialiști de calitate, atîta timp cît sînteți elevi în colegiul nostru, eu, în calitate de director, îmi voi da străduința să creez condiții cît mai bune pentru studii și trai în cămin, iar profesorilor o asigurare didactică cît mai complexă.

         De ziua profesională numai bine și sănătate!

 

Concursul ”Toamna de aur”

Motto: „Acum, cînd toamna-şi face loc în noi...”

(L.Lari)

       Ultima săptămînă a lunii octobrie anual este dedicată toamnei. În această perioadă,  în cadrul colegiului, a avut loc desfășurarea anuală a concursului cu tematica: ”Toamna de aur”, unde elevii și-au expus compozițiile specifice toamnei. Holul colegiului s-a transformat într-un adevărat peisaj rustic, datorită dibăciei elevilor care studiază aici. Pentru cele mai originale exponate au fost înmînate diplome de merit.

     Cu puțin talent, elevii au demonstrat că fructele și legumele pot căpăta și o altă formă, transformîndu-se în animăluțe sau păsări.

    

 

Balul Bobocilor la Colegiul de Zootehnie şi Medicină Veterinară din Brătuşeni

 

      Pe data de 17.11.2014 elevii anului întîi împreună cu profesorii Colegiului de Zootehnie și Medicină Veterinară din Brătușeni au sărbătorit Balul Bobocilor.

         Spectacolul-concurs pregătit de bobocei a impresionat juriul şi prezenţa numeroasă a susţinătorilor.

       Directorul Colegiului preşedintele juriului, dl Dolişcinschi Sergiu a înmînat diplome de apreciere participanţilor la concurs.

    Scopul concursului - iniţierea elevilor anului I în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor diverse ale elevilor, să pună în valoare talentele și capacitățile copiilor în diferite domenii și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale.

        Participanţii au fost creativi, inteligenţi şi au dat dovadă de talent, perseverenţă şi simţ al umorului. Pauzele dintre probe au fost înfrumuseţate cu un program special pregătit de elevii Cercului Artistic din cadrul instituţiei.

  

 

Revelion 2015

    Viața unui om adult este plină de agitație, lucru, preocupări şi planuri, care sunt mereu în schimbare, dar există o sărbătoare care-i face chiar şi pe scepticii cei mai înverșunați şi pe cei dependenți de muncă să-și ia un time-out şi să se bucure de timpul petrecut cu familia şi cu cei dragi. Desigur, această sărbătoare este Anul Nou.

     Este demn de remarcat faptul că această sărbătoare nu este doar o zi, care este celebrată, doar pentru că așa se obișnuiește. Este un sezon întreg, care începe încă la începutul lunii decembrie, atunci când spiritul de sărbători persistă chiar şi în aer. În această perioadă, mulți se gândesc unde şi cum să sărbătorească Anul Nou.

În colegiul nostru, tradiţional, elevii pornesc cu împodobirea sălilor de studiu şi a bradului magnific, cu expoziţia gazetelor de perete, ornarea geamurilor cu imagini de sărbătoare, astfel că, la data de 29 decembrie 2014, a fost sărbătorit Revelionul, 2015. 

       

 

Dragobetele, sărbătoarea iubirii

     Românii de pretutindeni celebrează Dragobetele, o sărbătoare autohtonă a dragostei, care îşi are rădăcinile în tradiţiile dacice. De asemenea, sărbătoarea marchează începutul primăverii. În cadrul instituţiei noastre sărbătoarea e celebrată pe 24 februarie sub forma unui concurs care intrigă la maximum elevii şi care vin să demonstreze talent şi bineînţeles respect pentru tradiţii şi obiceiuri. 

    

 

Concursul „Mărțișor- simbol etern al tinereții”

    Mărțișorul a devenit astăzi o bucurie a primăverii, un prilej de a ne arăta mulțumirea, respectul, prețuirea față de persoanele dragi, iar confecționarea lor a devenit aproape o artă, cerând migală, ingeniozitate și creație.

       A devenit deja o tradiţie în ultimii ani de a organiza concursul mărţişoarelor şi de a decerna diplome celor mai reuşite lucrări. Anul acesta ne-am bucurat privirile de mărţişoare uluitoare care au avut marea șansă de a participa şi la expoziţia raională a mărţişoarelor unde am fost premiaţi cu o diplomă de onoare, fiind cei mai buni dintre cei buni.

      

 

Miss Colegiu

       Într-un colegiu unde există atîtea domnişoare frumoase şi talentate nu poate să nu existe şi concursul Miss Colegiu.

    

        Concurentele au defilat in tinute scumpe, au dansat si au cantat, insa, traditional, nu s-au descurcat la fel de bine si la proba inteligentei. Participantele s-au dovedit a fi generoase la relatarea propriilor calitati, insa nu au fost la fel de inspirate la capitolul defecte.

      Prezentarea fastuasă a fost urmată de proba inteligentei, care s-a dovedit a fi o adevarată bătaie de cap pentru unele concurente.

       In schimb, pretendentele la titlul de miss au demonstrat ca sunt și talentate.

 

1 aprilie - Ziua glumelor și a farselor!

      De Ziua Păcălelilor, consemnată pe 1 aprilie, mulți dintre noi încearcă să glumească pe seama apropiaților, prietenilor sau a colegilor.

       Pentru cei cu simțul umorului, această zi este un prilej bun de distracții. Iar noi le oferim ocazia elevilor noştri să rîdă din plin împreună cu profesorii şi colegii într-o serbare umoristică.

       

 

Protecția civilă, activități de evacuare a activului în situații excepționale

      Colegiul de Zootehnie și Medicină Veterinară din Brătușei împreună cu Direcția Situații Excepționale Edineț au efectuat aplicații de evacuare a activului în situații excepționale precum incendiu și cutremur de pămînt cu elevii grupelor anului I.

   

 

Competiții sportive

     Mișcarea fizică acționează și asupra creierului. Sportul ne oferă o viață mai sănătoasă și ne pregateste creierul pentru o bătrînețe mai ușoară. Exercițiile stimulează sistemul nervos și păstrează agilitatea creierului. Capacitatea de memorare poate fi îmbunătățită oricand prin intermediul sportului fizic și mental.

    Deoarece astăzi, o mare parte din viaţa noastră de elev ni-o petrecem în faţa ecranului unui computer sau în faţa televizorului, practicarea sportul devine un factor de echilibru pentru noi. Totodată sportul este şi un bun motiv de a petrece timp în afara căminului, în natură,acolo unde ne cunoaștem mai bine cu colegii noștri și unde ne facem și mai mulți prieteni.

    Cercul sportiv este unul dintre cele mai active grupuri de lucru, care funcționează zilnic și întrunește echipe de elevi la fotbal, volei, tenis de masă, baschet ș.a. iar pe parcursul anului se desfășoară foarte multe competiții atît la nivel local, raional cît și republican și elevii noștri demonstrează că sînt foarte buni.

  

 

Masă rotundă ”Moldavie, pays francophone”, în cadrul vizitei echipei de elevi din Franța

      Devenită tradiţie de toamnă, în perioada lunii octombrie, Colegiul de Zootehnie și Medicină Veterinară din Brătușeni are ocazia, de a întâmpina oaspeţi din departamentul Limoge, Magnac-Laval, Franţa. 

      


Pagini vizualizate: 566