Portalul Unic a Colegiilor Agro-Industriale din Republica Moldova Logo

Elaborat cu suportul

Noutăți și evenimente

 

Luni 27.01.2020 în incinta Colegiului de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni a fost organizat un seminar de către Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) și AÎPA- Agenția de Intervenție și plăți pentru Agricultură cu genericul: ,,Oportunități de finanțare pentru afacerile în agricultură’’, unde au participat elevii, profesorii colegiului, agenți economici și primarii din zona de nord a Republicii.

 

 

16 zile de activism împotriva violenței pe bază de gen
Campania internațională ”16 zile de activism împotriva violenței pe bază de gen” este marcată în fiecare an în perioada 25.11-10.12. Cu oceastă ocazie, pe data de 04.12, a avut loc masa rotundă organizată de IP EDINEȚ cu tematica: ”16 zile de activism împotriva violenței pe bază de gen”. Au participat elevi din fiecare grupă.

   

    

1 decembrie - Ziua mondială de combatere a SIDA
Ziua mondială de combatere a SIDA, sărbătorită pe 1 decembrie în fiecare an, este dedicată creșterii gradului de conștientizare a pandemiei de SIDA cauzată de răspândirea infecției cu HIV.
Cu această ocazie, în Colegiu au fost organizate câteva activități:
1. Au fost promovate lecții informative cu elevii anului I, moderator fiind  reprezentantul Youth – Klinic, Edineț;
2. ”Verifică-ți statutul HIV!”, doritorii de a-și verifica statutul HIV, au avut ocazia de a o face în punctul organizat chiar în incinta Colegiului.
3. Expoziție dedicată Zilei mondiale de combatere a SIDA
Scopul activităților a fost de a informa elevii, pentru că se știe: Cine e informat e apărat!

    

    

Spartachiada internă la volei

În luna noiembrie 2019 s-au desfăşurat competiţii la volei în cadrul spartachiadei interne. Echipele plasate pe primele III locuri au fost premiate cu diplome.

    

TINERI, IUȚI, CURAJOȘI
 Pe data de 19.11.2019, în colegiu s-a desfășurat concursul sportiv între specialități ”Tineri, iuți, curajoși”în cadrul Săptămânii tineretului. Elevii s-au întrecut la 5 probe, iar suporterii și-au susținut favoriții.

  

  

Balul Bobocilor 2019
datele Pe de 14.11.2019, în loc Avut un Colegiu Balul bobocilor. Elevii încep să prezint un concert de zile mari cu multă voie bună, ingeniozitate, umor, creând moment de neuitat. Bravo elevilor și direcționează necesitatea și succesul mari în continuare!

    

    

Turneu amical 

      Pe 13 noiembrie 2019 echipele Colegiului să se desfășoare în Colegiul Agroindustrial din Rîșcani, unde nu se poate juca jocuri sportive la baschet, volei, tenis de masă. Echipa de baschet pentru plasat pe locul II, volei - locul I, tenis de masă - locul I, II. Elevii au fost premiați cu diplome.

    

    

,, Animalele împart cu noi privilegiul unui suflet ”  

                                                                                                                Pitagora

 

Cunoaștem cu acțiuni despre prietenia dintre om și câine și cea mai trainică, dar în toate cazurile.

La începutul lunii noiembrie în clinica Colegiului de Medicină Veterinară și a Economiei Agrare din Brătușeni a fost adus un câmp pentru toate lucrările de la întreprindere, să aibă grijă de un păzit-circa 2 ani. Câinele de rasă, Metis '', era într-o stare generală foarte gravă, în ceea ce privește gâtul a făcut o rană cu caracter purulent din cauza zgardei. Lucrătorii aveau misiunea să eutanasieze câinele, fiind doar nu aveau speranță, că va supraviețui.

         Elevii anului IV, specialitatea ,,Medicină veterinară’’, care la moment erau de serviciu, Brătuceanu Nicolae și Penzari Andrei, împreună cu șeful secției instruire practică d-na Prisacari Liudmila au hotărât să-i ,,dăruiască o nouă viață’’. După intervenția chirurgicală care a durat circa 2 ore au salvat animalul.

Timp de două săptămâni zi de zi elevii tratau rana local și administrau medicamente general, paralel îl hrăneau cu mâncarea adusă de acasă sau o cumpărau din banii proprii.

Acum câinele se simte bine, starea generală s-a îmbunătățit, se apropie și mănâncă din mâinile băieților și a profesoarei, este vioi, reacționează pozitiv la chemările lor.

Elevii şi profesoara au dat dovadă de omenie, compasiune şi de competențe profesionale în domeniul medicinei veterinare.

La Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni se fac lucruri frumoase, aici elevii, profesorii dau speranță și viață fiecărui animal.

,,Atunci când omul are compasiune faţă

 de toate fiinţele vii se poate numi nobil.”

Buddha

    

    

 

Activități informativ-educative în rândurile elevilor: 16 zile împotriva violenței în baza de gen

Pe data de 12.11.2019 în Colegiu a avut loc o întâlnire cu reprezentanții Inspectoratului de poliție Edineț, în cadrul unei activități informativ-educative cu genericul:"16 zile împotriva violenței în baza de gen". Elevii au fost informați despre tipurile de violență și consecințele lor.

    

Luni, pe data de 11.11.2019 în grupa A-1731 a avut loc lecția publică la disciplina Matematica, cu tema:
Eveniment. Clasificarea evenimentelor. Definiția clasică a probabilității.
Profesor: Chilianu Olesea.

    

Teoretic, teoria si practica sunt totuna. Practic, nu.

În cadrul atestării, profesorului de disciplini veterinare, d-ul Gh. Lupacescu, a desfăşurat lecţia practică publică în grupa V1731, anul III, specialitatea 84110 ”Medicina Veterinară” la disciplina Chirurgia Veterinară I cu tema: „Utilizarea tehnicii aplicării suturilor”.

    

    

 

Activitatea "La o cafea cu un polițist"
Pe data de 31.10 în incinta Colegiului a avut loc activitatea "La o cafea cu un polițist". Elevii au avut posibilitatea să dea întrebări și să primească răspunsuri despre activitatea polițienească

    

Ziua Națională de Înverzire a Plaiului
Sâmbătă, 26.10.2019, în Colegiu s-a desfășurat Ziua Națională de Înverzire a Plaiului. Profesorii, colaboratorii și elevii colegiului au plantat copaci, au participat la salubrizarea și amenajarea teritoriului.

    

  

Joi, 24 octombrie 2019, în incinta Colegiului de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni s-a desfășurat Întrunirea metodică republicană, la care au participat metodiști din IÎPT, colaboratori ai Centrului Metodic pentru Învățământ, metodist al Centrului de Excelență în Transporturi din Chișinău,

colaboratori ai Serviciului Știință, Educație și Extensiune Rurală MADRM.

    

    

 

În cadrul atestării, profesoara de discipline veterinare d-na Lupacescu M.,  a desfășurat lecția publică în grupa V-1641, anul IV, specialitatea 84110 ,,Medicină veterinară’’ la disciplina  ,,Patolgia medicală I” cu tema: ,,Bolile sistemului digestiv”.

Lecția a avut drept direcție de promovare a procesului de  învățare centrat pe elev. Elevii pe tot parcursul lecției au fost  ,,actorii principali’’.

    

    

”Riscurile și consecințele traficului de ființe umane”
Pe data de 23.10. 2019, în cadrul Campaniei naționale ”Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”, a avut loc lecția informativă promovată de reprezentanții Biroului de privațiune Edineț, cu tematica: ”Riscurile și consecințele traficului de ființe umane”, la care au participat câte 2 elevi din fiecare gpupă. Elevii au fost informați despre riscurile traficului de ființe umane, potențialii traficanți și consecințele acestei infracțiuni.

    

Expoziția gazetelor de perete
În cadrul Săptămânii de luptă împotriva traficului de ființe umane, elevii colegiului au elaborat gazete de perete cu tematica traficului de ființe umane, care au fost expuse în holul instituției.

Săptămână luptei împotriva traficului de ființe umane
În perioada 18 - 24 octombrie, în Colegiu se desfășoară "Săptămâna luptei împotriva traficului de ființe umane". O activitate excepțională cu tema:"Ființele umane nu au preț" a fost promovată astăzi în grupa A-1911, diriginte Doamna  Ina Gorash. Au fost discutate așa teme că persoanele predispuse traficului, organizații ce se ocupă de prevenirea traficului și salvarea persoanelor aflate în robie și nu numai. Bravo diriginta și bravo elevii!!!

    

 

Turneul Republican «Liga studenţiască»

Pe 17-21 octombrie 2019 în or. Ocniţa şi mun. Bălţi s-a desfăşurat Turneul Republican la mini-fotbal (baieţi, fete). Echipa de baieţi s-a plasat pe locul I, unde au fost calificaţi în turul II la Republică în mun. Chişinău. Echipa de fete s-a plasat pe locul III. Ambele echipe au fost premiate cu mingi şi tricouri.

    

    

 

SĂPTĂMÂNA DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE 

/uploads/d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e/files/Bratuseni/2019%20uroki/ras/antitrafic.pdf

Expoziția-târg Farmer 2019
În perioada 16.10 - 19.10, trei elevi ai Colegiului de la diferite specialități, împreună cu directorul-adjunct pentru educație, participă la 
Expoziția - târg Farmer 2019.

În cadrul evenimentului, elevii vor participa la Forumul elevilor și studenților din instituțiile de învățământ cu profil agroalimentar, la prezentarea instituțiilor de învățământ profesional tehnic din domeniul agroalimentar.

    

 
 

  

Sărbătoare de suflet - ZIUA PROFESORULUI


Astăzi în Colegiu s-a sărbătorit Ziua Profesorului. De dimineață profesorii au fost întâmpinați cu pâine și sare, iar mai apoi a avut loc un concert extraordinar dedicat acestei minunate sărbători.
Stimați Profesori, dragi Colegi!

Cu prilejul sărbătorii profesionale – Ziua Profesorului, Vă aducem

cele mai frumoase cuvinte de laudă și urări de bine pentru oaza nesecată de cunoștințe, lumină și dragoste oferită discipolilor Dumneavoastră.

Vă dorim multă sănătate, răbdare, realizări frumoase, bunăstare în casa Dumneavoastră, putere de a continua lucrul pe care îl faceți cu atâta vocație și dăruire.

      

        

    

 46 de ani de succese și realizări!!!

Astăzi în Colegiu este mare sărbătoare: Colegiul împlinește 46 de ani de frumoase realizări. Cu această ocazie, în Colegiu a fost organizată o expoziție, prin  care elevii și-au exprimat dragostea atât față de Colegiu, cât și față de plaiul natal

   

    

    

    

 

 

Pe data de 28 septembrie s-a marcat Ziua Mondială de Combatere a Rabiei.

      În acest context membrii Asociaţiei Medicilor Veterinar dl.Anatolii Ţîbulica inspector principal supravegherea sanitar-veterinară r-nul Edineţ şi  Ghenadie Lupacescu , Maia Lupacescu, profesori ai Colegiului de Medicină Veterinară  şi Economie Agrară din Brătuşeni, au organizat masă rotundă şi alte acţiuni în scopul informării elevilor, profesorilor, colaboratorilor, deţinătorilor de animale despre riscul de îmbolnăvire şi de a informa asupra modului de prevenire şi a modalităţilor prin care cetăţenii şi instituţiile pot contribui la eliminarea principalelor surse de rabie la nivel naţional dar şi mondial.

    

 

Spartachiada sportivă raională a Sindicatelor ,,Agroindsind’’.

        Pe data de 22 septembrie 2019 în Edineț s-a desfășurat Spartachiada sportivă  raională din cadrul UT Edineț a sindicatelor  ,,Agroindsind’’.

Echipa profesorilor Colegiului de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni, au participat la toate 6 probe sportive unde au deținut locuri de frunte.

În final echipa s-a clasat pe locul I în disputa generală a spartachiadei. Participanții au fost premiați cu diplome, cupe și premii bănești.

Organizatorii: Profesor de educație fizică Neamțu E. Președintele sindicatului Prisacari L.

    

    

Ziua Cunoștințelor

Tradițional și în acest an, Colegiul și-a deschis larg ușile pentru a întâmpina cu drag în această zi de sărbătoare – Ziua Cunoștințelor elevii, părinții și alți oaspeți.

Emoții, speranțe și mari așteptări, aceastea s-au putut citi pe fața elevilor care au în față un nou an școlar.

Administrația Colegiului felicită elevii, cadrele didactice și părinții cu ocazia începutului unui nou an școlar, dorindu-le tuturor multă sănătate, succese mari și realizări frumoase.

    

    

Sărbătoarea"Ziua sportului" 
Pe data de 02.06.2019 în mun. Edineţ pe stadionul raional s-au desfăşurat competiţii sportive. Elevii Colegiului au participat la probele: 
- tenis de masă - locul II 
- volei (volei) - locul II 
- armresling - locul II, III 
- lupta liberă - locul I 
- ridicarea greutăţii - locul II 
Participanţii au gost premiaţi cu diplone, medalii şi premii băneşti.

    

    

Orice etapă încheiată e un pas spre succes!

 

Careul solemn dedicat ULTIMULUI  SUNET

Pe data de 31.05.2019, în Colegiu a avut loc Careul solemn dedicat Ultimului sunet.

Clopoțelul ce s-a  auzit  azi în Colegiu, a  sunat cu bucurie pentru elevi, cu împlinire pentru profesori și cu puțină tristețe pentru absolvenții  care lasă în spate băncile școlii și pășesc cu încredere în viitor. Astăzi, 108 absolvenți, 108 viitori specialiști în domeniile alese, au fost încercați de emoții enorme, pentru că astăzi au mai urcat o treaptă, care îi apropie de visurile lor.

Administrația și profesorii le doresc aspirații înalte și realizări frumoase.

    

    

    

Concursul "CEL MAI BUN ÎN PROFESIE-2019" specialitatea -medicină veterinară.

Învigător elevul gr. V-1541 DICA DINU

 

28 mai 2019desfăşurarea concursului "Cel mai bun în profesie la specialitatea "Merceologie"

Învingător eleva gr. M-1541 Jăpălău Diana

          

 


Pagini vizualizate: 566