Portalul Unic a Colegiilor Agro-Industriale din Republica Moldova Logo

Elaborat cu suportul

Noutăți și evenimente

Sărbătoare de suflet - ZIUA PROFESORULUI


Astăzi în Colegiu s-a sărbătorit Ziua Profesorului. De dimineață profesorii au fost întâmpinați cu pâine și sare, iar mai apoi a avut loc un concert extraordinar dedicat acestei minunate sărbători.
Stimați Profesori, dragi Colegi!

Cu prilejul sărbătorii profesionale – Ziua Profesorului, Vă aducem

cele mai frumoase cuvinte de laudă și urări de bine pentru oaza nesecată de cunoștințe, lumină și dragoste oferită discipolilor Dumneavoastră.

Vă dorim multă sănătate, răbdare, realizări frumoase, bunăstare în casa Dumneavoastră, putere de a continua lucrul pe care îl faceți cu atâta vocație și dăruire.

      

        

    

 46 de ani de succese și realizări!!!

Astăzi în Colegiu este mare sărbătoare: Colegiul împlinește 46 de ani de frumoase realizări. Cu această ocazie, în Colegiu a fost organizată o expoziție, prin  care elevii și-au exprimat dragostea atât față de Colegiu, cât și față de plaiul natal

   

    

    

    

 

 

Pe data de 28 septembrie s-a marcat Ziua Mondială de Combatere a Rabiei.

      În acest context membrii Asociaţiei Medicilor Veterinar dl.Anatolii Ţîbulica inspector principal supravegherea sanitar-veterinară r-nul Edineţ şi  Ghenadie Lupacescu , Maia Lupacescu, profesori ai Colegiului de Medicină Veterinară  şi Economie Agrară din Brătuşeni, au organizat masă rotundă şi alte acţiuni în scopul informării elevilor, profesorilor, colaboratorilor, deţinătorilor de animale despre riscul de îmbolnăvire şi de a informa asupra modului de prevenire şi a modalităţilor prin care cetăţenii şi instituţiile pot contribui la eliminarea principalelor surse de rabie la nivel naţional dar şi mondial.

    

 

Spartachiada sportivă raională a Sindicatelor ,,Agroindsind’’.

        Pe data de 22 septembrie 2019 în Edineț s-a desfășurat Spartachiada sportivă  raională din cadrul UT Edineț a sindicatelor  ,,Agroindsind’’.

Echipa profesorilor Colegiului de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni, au participat la toate 6 probe sportive unde au deținut locuri de frunte.

În final echipa s-a clasat pe locul I în disputa generală a spartachiadei. Participanții au fost premiați cu diplome, cupe și premii bănești.

Organizatorii: Profesor de educație fizică Neamțu E. Președintele sindicatului Prisacari L.

    

    

Ziua Cunoștințelor

Tradițional și în acest an, Colegiul și-a deschis larg ușile pentru a întâmpina cu drag în această zi de sărbătoare – Ziua Cunoștințelor elevii, părinții și alți oaspeți.

Emoții, speranțe și mari așteptări, aceastea s-au putut citi pe fața elevilor care au în față un nou an școlar.

Administrația Colegiului felicită elevii, cadrele didactice și părinții cu ocazia începutului unui nou an școlar, dorindu-le tuturor multă sănătate, succese mari și realizări frumoase.

    

    

Sărbătoarea"Ziua sportului" 
Pe data de 02.06.2019 în mun. Edineţ pe stadionul raional s-au desfăşurat competiţii sportive. Elevii Colegiului au participat la probele: 
- tenis de masă - locul II 
- volei (volei) - locul II 
- armresling - locul II, III 
- lupta liberă - locul I 
- ridicarea greutăţii - locul II 
Participanţii au gost premiaţi cu diplone, medalii şi premii băneşti.

    

    

Orice etapă încheiată e un pas spre succes!

 

Careul solemn dedicat ULTIMULUI  SUNET

Pe data de 31.05.2019, în Colegiu a avut loc Careul solemn dedicat Ultimului sunet.

Clopoțelul ce s-a  auzit  azi în Colegiu, a  sunat cu bucurie pentru elevi, cu împlinire pentru profesori și cu puțină tristețe pentru absolvenții  care lasă în spate băncile școlii și pășesc cu încredere în viitor. Astăzi, 108 absolvenți, 108 viitori specialiști în domeniile alese, au fost încercați de emoții enorme, pentru că astăzi au mai urcat o treaptă, care îi apropie de visurile lor.

Administrația și profesorii le doresc aspirații înalte și realizări frumoase.

    

    

    

Concursul "CEL MAI BUN ÎN PROFESIE-2019" specialitatea -medicină veterinară.

Învigător elevul gr. V-1541 DICA DINU

 

28 mai 2019desfăşurarea concursului "Cel mai bun în profesie la specialitatea "Merceologie"

Învingător eleva gr. M-1541 Jăpălău Diana

          

    

 

28 mai 2019desfăşurarea concursului "Cel mai bun în profesie 2019" la specialitatea "Achiziţii publice"

Învingător eleva gr. A-1541 Damanciuc Patricia

    

    

 

ZIUA UȘILOR DESCHISE

Pe data de 24.05.2019 în Colegiu a avut loc Ziua ușilor deschise, în cadrul căreia elevii mai multor gimnazii au vizitat Colegiul, au făcut cunoștință cu baza tehnico-materială, au fost familiarizați cu specialitățile Colegiului și condițiile de admitere.

    

    

  

 

Atestarea cadrelor didactice

Joi, 23 mai 2019, în Colegiu a avut loc atestarea cadrelor didactice. 10 profesori şi-au prezentat Portofoliile de atestare, în baza cărora, li s-a conferit/confirmat gradul didactic doi.

    

    

    

PRACTICA BATE GRAMATICA
23 mai 2019 în cadrul Colegiului de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni a avut loc susținerea practicii tehnologice 
la specialitatea Medicina Veterinară.

Elevii grupelor V-1541 şi V-1542 practicace precede probele de absolvire.

    

    

 

Teoria înseamnă ştiinţă, practica este o arta, iar ambele sunt părţi indispensabile ale vieţii profesionale!

Miercuri, 22 mai 2019 în cadrul Colegiului s-a desfăşurat susţinerea practicii ce precede probele de absolvire în grupele M-1541, M-1542. Elevii au dat dovadă de cunoştinţe şi abilităţi practice perfomante.

    

  

 

PRACTICA BATE GRAMATICA
În cadrul Colegiului de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni a avut loc susținerea practicii tehnologice la specialitatea Merceologie.

Elevii grupelor M-1631 şi M-1632 au demonstrat comisiei dovezile îndeplinirii curriculei ”Practica tehnologică”

        

  

Jocuri militar-sportive ”Pe meleagurile natale”

Pe data de 24.04.2019, în mun. Edineț pe stadionul raional s-au desfășurat cu recruții jocuri militar-sportive ”Pe meleagurile natale”. Elevii colegiului au demonstrat performanțe în toate probele sportive. Deținătorii locurilor I, II, III au fost premiați cu diplome și medalii. Colegiul este deţinător al locului II în jocurile militar -  sportiv raionale.

    

    

 

 Lecția publică la "Etica profesională" 
Profesor : Usturoi Diana.
Miercuri 24.03.2019 în grupa V-1631 s-a desfășurat lecția publică cu tema : "Relații de confraternitate . Conflictul ,influență și puterea lui".

    

Ajutându-i pe alții, noi nu devenim sfinți. Noi devenim OAMENI!

Pe data de 24 aprilie, elevii colegiului au mers în satele Parcova și Brătușeni,  și în orășelul Cupcini  să împartă darurile de Paște pe care le-au pregătit alături de profesori. Elevii au fost primiți cu multă bucurie  de către beneficiari, aceștia primind cu recunoștință pachetele pregătite.

    

    

Concur sportiv "Starturi vesele"

Pe data de 23.04.2019 în sala de sport al Colegiului s-au desfăşurat Starturile vesele, cu genericul "Într-un corp sănătos, o minte sănătoasă" la care au participat elevii anului I şi echipa profesorilor. Învingătorii au fost premiaţi cu cupă şi diplome.

   

    

   

 Concursul regional:"Cel mai bun plan de afaceri"
Pe data de 23.04.2019, elevii colegiului: Ceban Avram și Tîrnovan Daniela, Gr. A-1541, au participat la Concursul regional "Cel mai bun plan de afaceri". Elevul Ceban Avram a ocupat locul III.

    
 

Paștile - credință, lumină, speranță
Pe data de 22.04.2019, în Colegiu a fost promovat Recitalul Pascal: "Paștile- credință, lumină, speranță", organizat și moderat de directorul adjunct pentru Educație, Maia Rotaru. Elevii au recitat poezii, am interpretat cântece ce amintesc despre jertfa Mântuitorului pentru omenire. De asemenea, au fost depănate tradițiile și obiceiurile Pascale.

    

 

Lecție publică la bazele contabilității
Oxana Crijanovschi(Galasanu): Joi, 18.04.2019, în grupa A-1721 s-a desfășurat lecția publică la disciplina ,,Bazele contabilității” cu tema: ,,Documentația ca procedeu al metodei contabilității".

    

    

18.04 2019 В Колледже было проведено внеклассное мероприятие на тему"Тайны чайной церемонии" участвовали уч-ся 1-го, 2-го, 3-го курса.

    

    

Во вторник, 16.04.2019, в группе М-1811 состоялся открытый урок по личностному развитию на тему: "Опасности и чрезвычайные ситуации". Преподаватель Жакота Светлана.

    

  

 

Adunarea părinților elevilor anului III

     Pe data de 12.04. a avut loc Adunarea generală a părinților elevilor anului III. Părinții au fost familiarizați cu Regulamentul de organizare și desfășurare a exemenelor de Bacalaureat, sesiunea 2018-2019.

    

Concurs sportiv ,,Starturi vesele,, 

Pe 11.04.2019 sala de sport a Colegiului s-au desfasurat starturi vesele cu elevii anului I cu genericul ,,Pasi, energie, ambiţie şi sănătate". Invingatorii au fost premiati cu diplome.

    

    

    

În perioada 01.04.2019 - 10.04.2019 în Colegiul de Medicină Veterinară şi Economie Agrară s-au desfăşurat pretestările la disciplinele de cultură generală. Elevii solicitanţi de a susţine probele de bacalaureat au fost oragnizaţi de către profesorii responsabili şi şefii catedrelor de cultură generală: Frecăuţanu Elena, Goraş Ina. A fost oferit spaţiu pentru scrierea testelor. Probele s-au desfăşurat în conformitate cu Ordinul Ministrului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

    

 

Antreprenorul anului, 2019

În Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni este o tradiție ca anual să se determine ,, Cel mai bun antreprenor’’

La Concursul intern ,, Cel mai bun plan de afacere’’ , ediția 2019 au participat elevii anului IV; III și II.

Pentru selectarea  antreprenorului anului au activat mebrii juriului compuși din 5 agenți economici și cadre didactice calificate. Elevilor  participanți li sau înmânat diplome cu următoarele locuri:

Locul I  a fost ocupat de elevul Ceban Avraam  

Locul II a fost ocupat de elevele Tîrnovan Daniela și Nagherneac Daniela

Locul III a fost ocupat de elevii Baciu Diana , Bodarev Victor și Scîntei Cristi

Mențiune au primit Semenciuc Valentin și  Puzur Lia

Antreprenorul anului, 2019 a fost numit elevului anului IV Achiziții publice Ceban Avraam

    

    

Joi, 04.04.2019, în grupa A-1541 s-a desfășurat  lecţia demonstrativă la FILOSOFIE, cu genericul: „Adevărul. Dreptatea”.
 Profesor: Rotaru Valentin

    

    

 

 

Conferința științifico-practică a elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar din subordinea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova

 

Pe data de 29.03.2019 în Colegiu a avut loc Conferința științifico-practică a elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar din subordinea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova, la care au participat 8 colegii din subordinea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Elevii au participat cu lucrări / cercetări științifice cu următoarea tematică:

  • Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii AgricoledinȚaul  - Ivanița Carolina, Proca Andrei - Productivitatea boabelor de porumb în funcție de hibrid.

  • Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău - Frumusachi Daniel, Martîniuc Gheorghe - Studiul privind perspectiva producerii vinurilor ecologice din soiurile autohtone.

  • Colegiul Tehnic Agricol din Svetlîi - Nicologlo Petru, Livițchi Nichita - Исследование причин недобора урожая на разных этапах возделывания зерновых.

  • Colegiul Tehnic Agricol din Soroca - Răbdău Stanislav, Costachi Victor - Aplicarea protecției interactive a acționărilor electrice a roboților.

  • Colegiul Agroindustrial din Grinăuți - Galușca Anastasia, Ganea Dmitrii - Fabricarea produsului de brânză cu adaos de dovleac și fructe uscate.

  •  


Pagini vizualizate: 566