Portalul Unic a Colegiilor Agro-Industriale din Republica Moldova Logo

Elaborat cu suportul

Activitatea sportivă

Competiții, tradiționale, între elevii colegiilor cu profil agrar, la mini-fotbal

Duminică, 19.05.19, la Soroca, s-a desfășurat competiția, tradițională, la mini-fotbal. La inițiativa administrației IP CTAS, elevii Colegiilor cu profil agrar din republică, se întâlnesc, anual, într-o competiție la mini-fotbal. Anul acesta competiția a devenit una internațională, fiind invitată și echipa Colegiul de Montaj și Economie din Moghiliov- Podolsk, Ucraina, cu care Colegiul are încheiat un parteneriat educațional.

Concursul s-a desfășurat pe stadionul municipal din Soroca. La competiție au participat șapte echipe: din Svetlîi, Țaul, Stăuceni, Soroca, Grinăuți, Moghiliov- Podolsk și Rîșcani.

Jocul a fost unul interesant și încordat. Echipele au fost bine pregătite, iar elevii foarte bine antrenați.

Locurile pe care s-au plasat cele mai bune echipe sunt:

Locul I – Colegiul din Țaul;

Locul II – IP CTAS;

Locul III – Colegiul din Svetlîi.

Un alt meci interesant a fost cel dintre echipa de profesori a Colegiului Tehnic Agricol din Soroca și cea a Colegiului de Montaj și Economie din Moghiliov- Podolsk, Ucraina.

 Amicalul dintre profesori s-a încheiat cu victoria oaspeților din Ucraina, cu scorul de 6:4.

Felicitări tuturor participanților!!!

 

 

Sportivii Colegiului au înregistrat succese la Campionatul „Voievod” 2019

Sâmbătă, 11 mai 2019, în mun. Orhei, s-a desfășurat Festivalul European Cultural- Sportiv „Voievod” 2019, în cadrul căruia a avut loc Campionatul la lupte „Voievod”. Sportivi din 14 țări, printre care, România, Polonia, Letonia, Estonia, Marea Britanie, Suedia, Rusia, Ucraina și R. Moldova, și-au încercat puterile. IP CTAS  a fost reprezentată de o echipă de sportivi antrenați de Constantin Nesterenco.

Concurenții au evoluat la mai multe probe, la diferite categorii de greutate: seniori și juniori. Astfel, elevii Colegiului s-au dovedit și de această dată a fi buni, cu o pregătire la nivel și au reușit să obțină locuri de frunte: Moșan Maxim-medalia de aur; Mînzat Dan- aur și argint(a luptat în două categorii); Borș Vadim- argint; Apetrea Ion- argint; Lozan Robert- argint; Vieru Andrei-bronz.

Felicitări sportivilor și antrenorului C.Nesterenco!

Echipa de tenis a IP CTAS a obținut victoria...

Marți, 19.03.2019, în sala de sport a LT „C. Stere” din Soroca, s-a desfășurat Campionatul Raionului Soroca la tenis de masă- băieți, la care au participat echipe din 5 instituții de învățământ: IP CTAS, Colegiul de Arte, LT „C. Stere”, LT „P. Rareș”, LT „I. Creangă”. După mai multe jocuri echipa IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, formată din elevii: Revenco Constantin, Sandu Ion și Gheorghiță Vlad, antrenați de profesorul Pîrlii Mihai, s-au plasat pe locul I. Tenisiștii câștigători au fost premiați din partea președintelui Raionului Soroca.

 

Elevii Colegiului -  buni la toate!

Marți, 26 februarie 2019, în sălile de sport a IP LT ”C. Stere” Soroca s-a desfășurat campionatul raionului Soroca la volei, pentru elevii din Instutuțiile de Învățământ, băieți - licee și colegii.
La eveniment, au fost prezenţi dl Jitniuc Andrei, Serviciul Tineret și Sport, dl Cojocaru Vladimir, Președintele Asociației de Volei din raionul Soroca, dl Costin Iurie, Director Agenția Teritorială Olimpică și Sportivă Soroca, alți oficiali, antrenori, etc. La Campionat  au parcipat 8 echipe: 4 Colegii și 4 licee. Cea mai interesantă confruntare a încheiat jocul, a fost finala, iar echipele participante s-au plasat pe locurile:
Locul I - IP Colegiul Tehnic Agricol Soroca, antrenor-profesor Vîrlan Vasile;
Locul II - IP LT ””P. Rareș” Soroca, antrenor-profesor Cebotari Tudor;
Locul III - IP Colegiul de Arte ”N. Botgros” Soroca, antrenor-profesor Guțu Vasile.
Elevii Colegiului au demonstrat multă abilitate și au realizat un joc reușit. Antrenorul a știut să-I antreneze corect, dar și să-I încurajeze pe parcursul campionatului. Suntem mândri de cei care reprezintă Colegiul și duc faima acestuia în raion și republică.

Mandraburca Mihai- gr. EM 3/1;

Olari Andrei- gr. EM 3/1;

Carauș  Mihai- gr. TA 3/1;

Vataman Cristin- gr. TA 3/1;

Boțoc Ion- gr. TA 2/1;

Lisnic Roman- gr. TA 1/1;

Stanco Ilie- gr. EA 2/2;

Vasilian Ion- gr. EM 4/1;

Glijin Dumitru- gr. EA 4/1.

SUCCESE!!! Realizări frumoase pentru viitor!

 

Cupa IP CTAS ,,Iarna-2019’’ la , mini-fotbal…

În perioada 28 - 31.01.2019 pe stadionul Colegiului s-au desfășurat competițiile la fotbal „Cupa colegiului”. În pofida condițiilor climaterice nefavorabile amatorii de fotbal și-au demostrat măestria. În baza  Regulamentului competițiilor,echipele de jucători au fost completate 50 la suta cu locatarii căminului. Jocurile s-au desfășurat în afara orelor de curs și au fost arbitrate de profesorul Victor Parasii.

Consiliul de apreciere format din:  A.Frunze– secretar, A. Guzun – antrenor,V. Parasii – arbitru au decis:

1. „Cel mai bun portar” – Chistol Eugen EM 4/1

2.„ Cel mai bun fundaș” - Lisnic Roman TA1/1

3. „Cel mai bun atacant”- Frunze Alexandru EM2/1

4.”Cel mai bun jucător al competițiilor” –Parasii Victor EA3/2.

Activitatea face parte din Planul activităților extracurriculare a IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca.


Suntem mândri de elevii IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, care, duminică, 23.12.2018, au participat la Campionatul Republicii Moldova de Luptă Națională Voievod, unde au participat peste 120 de luptători și s-au învrednicit de locuri premiante:  Borș V., Vieru A., Apetrea I., Condrea D.- aur. Vieru A. având cea mai frumoasă luptă, învingând prin knok out. Lozinschi I., Ursachi P. și Grigoreț V. au luat argintul, iar Moșanu M.-bronz.  Antrenorul acestora, C.Nesterenco, s-a învrednicit de cea mai mare Cupă a Antrenorului.

Felicitări invincibililor!

Joc amical la tenis...

Cu prilejul Zilei Tineretului în sala de sport a Colegiului, marți, 6 noiembrie, 2018, s-a desfășurat un Joc amical la tenis, între profesori și elevi. Jocul a fost unul destul de fierbinte, astfel că elevii s-au dovedit a fi mai buni decât profesorii. În final echipa de elevi a devenit câștigătoare. Elevii au fost menționați cu diplome din partea administrației colegiului.

 

Echipa de fotbal a IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca a câștigat Turneul Republican de mini-fotbal la nivel local …

Luni, 15.10.2018, în mun.Soroca s-a defășurat Turneul Republican de mini-fotbal ”Liga Studențească” etapa zonală. La competiții au participat echipele Colegiilor din zona de Nord: Colegiul ”M.Eminescu” din Soroca, Colegiul de Arte ”N.Botgros” din Soroca, Colegiul Agroindustrial din Rîșcani și Colegiul Tehnic Agricol din Soroca.

Echipa de fotbaliști a Colegiului, alcătuită din 12 jucători: Pavlov Alexandru - gr.TA 4/1, Chistol Eugeniu  - gr.EM 4/1, Leșco Roman  - gr.TA 4/1, Condrea Daniel  - gr.MA 4/1, Durlescu Tudor  - gr.MA 3/1, Vataman Cristin   - gr.TA 3/1, Dragan Victor - gr.EM 3/1, Mandraburcă Mihail  - gr.EM 3/1, Zabulica Ion                 - gr.TA 1/1, Zabulica Andrei  - gr.TA 3/1, Ursachi Alexandru  - gr.TA 4/1, Fedco Valentin - gr.EA 1/1, antrenați de Guzun Alexei, au înregistrat următoarele rezultate:

  1. IP CTASoroca – Colegiul ”M.Eminescu” ( 3 : 0 );
  2. IP CTASoroca – Colegiul Agroindustrial Rășcani ( 6 : 2 );
  3. IP CTASoroca – Colegiul de Arte ”N.Botgros” ( 3 : 1 ).

Astfel echipa de fotbal a IP CTASoroca a devenit învingătoarea etapei zonale la Turneul de mini-fotbal. Următoarea etapă va fi cea Republicană, unde fotbaliștii Colegiului își vor încerca puterile cu celelalte Colegii câștigătoare la nivel local.

 

Turneul republican la minifotbal

Pe data de 26 mai a.c., stadionul municipal din Soroca a găzduit Turneul republican la minifotbal între IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, IP Colegiul Tehnic din Svetlîi, Colegiul Agroindustrial din Râșcani, Colegiul Agroindustrial Gheorghe Răducan din Grinăuți, Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni, Centrul de Excelență de Horticultură și Tehnoligii Agricole din Țaul din subordinea Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului.

                         

În jocul final, s-au întâlnit fotbaliștii de la Colegiul gazdă cu fotbaliștii Colegiului Tehnic Agricol din Svetlîi. Elevii de la IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca au dominat pe tot parcursul meciului și au învins, câștigând Cupa, medalie de aur și o diplomă.

Administrația Colegiului, aduce mulțumiri Ministerului, Consiliului Raional, Primăriei municipiului, Asociației Raionale de Fotbal, Spitalului Raional, Comisariatului Raional de Poliție și membrilor colectivului pentru suportul acordat.

Ziua Sportivului  Și Mișcarea Olimpică.
 

          Administrația IP CTAS aduce sincere mulțumiri elevilor și profesorilor instituției, care au fost împlicați în desfășurarea și buna organizare a activității dedicată Ziua Sportivului  Și Mișcarea Olimpică.


         Elevii Colegiului au participat în cadrul mai multor probe de sport și s-au învrednicit de mai multe locuri premiante.
În cadrul competiției la volei, echipa Colegiului s-a plasat pe locul II, ultima confruntare fiind cea cu echipa Inspectoratului de Poliție.
În același context, sâmbătă, 19.05.18, s-a desfășurat finala Turneului orășenesc la baschet între instituțiile municipiului, care a avut loc în perioada 15-19 mai. Echipa Colegiul Tehnic Agricol Soroca a acumulat același număr de puncte ca și echipa IP LT A Pușkin. Mai mult ca atât, a câștigat de la această echipă, dar echipa LT A. Pușkin a învins cu un scor mai mare echipa IP LT C. Stere, fapt care i-a dat posibilitatea să se plaseze pe locul I.


La lupta națională Trânta, în finală s-au întâlnit elevul actual al Colegiul Tehnic Agricol Soroca cu absolventul Colegiului, experiența a câștigat.                 Directorului Colegiului, C.  Nesterenco i-a fost înmânată Diploma, pentru promovarea modului sănătos de viață.


Felicitări tuturor participanților!

 

Turneul Republican de Lupte Naționale  Voievod 2018

         În incinta Complexului sportiv  Moldova  din or. Bălți, pe 6 mai a.c. a avut loc Turneul Republican de Lupte Naționale  Voievod 2018. La Turneu au participat sportivi din diferite cluburi ale Moldovei. Elevii IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, au participat la acest campionat și s-au întors cu 6 medalii : una de aur, trei de argint și două de bronz. Felicitări sportivilor care au obținut medalii: Ursachi Petru, Costin Gheorghe , Lozinschi Iulian, Apetrea Ion, Vieru Andrei, Stavița Augustin.

Campionatului Euro-Asiatic Voievod

 

În incinta Universității de Stat de Educaţie Fizică şi Sport, pe 29 aprilie a.c., a fost organizată a cincea ediţie a Campionatului Euro-Asiatic Voievod, Moldova, 2018, la care au participat 400 de sportivi din 8 țări. Elevii IP Colegiului Tehnic Agricol din Soroca, au participat la acest campionat și s-au întors cu 10 medalii : două de aur, una de argint și șapte de bronz. Iată cine sunt sportivii, care au obținut medalii: Carp Rodion, Condrea Daniel, Ceban Petru, Rusu Ilie, Pahom Grigore , Apetrea Ion, Ursachi Petru, Lozinschi Iulian, Costin Gheorghe, Vieru Andrei. Administrația Colegiului aduce sincere mulțumiri Conducerii Raionului Soroca pentru suportul acordat.

 

Campionatul raional la Volei, ediția 2018

         Pe data de 24 aprilie, a avut loc campionatul raional la volei, ed. 2018, între colegii și licee din r. Soroca.

         Echipele din din colegii au jucat în sala de sport a Palatului de cultură din Soroca și echipele din licee au jucat în sala de sport a  IP LT ”A. Pușkin”.

          În incinta Palatului de cultură, a avut loc finala campionatului raional la volei, unde a jucat echipa IP Colegiului Tehnic Agricol din Soroca cu echipa  IP LT ”P. Rareș”.

          Echipa IP Colegiului Tehnic Agricol din Sorocaa devenit campioană la această competiție.

 

          Campionatul a fost organizat de Asociația de Volei din raionul Soroca cu suportul exclusiv a Consiliului Raional Soroca, Președinte Muntean Ghenadie.

           Ne mândrim cu elevii colegiului! Felicitări și noi performanțe!

Gala Sportului Sorocean, 2017

Pe data de 23 martie, în incinta Consiliului Raional Soroca, a avut loc Gala Sportului Sorocean, 2017. Vicepreședintele raionului Vladimir Nicuță, a menționat că ponderea sportivilor din IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca este una majoră. În diferite categorii de reușite, au fost desemnați Carp Rodion, Pahom Grigore, Ceban Petru, Leșco Roman ș.a. A fost menționtă echipa colegiului la minifotbal, deținătoarea Cupei între colegiile agricole din țară. Câțiva elevi sunt incluși în lotul raionului la lupte greco-romane, libere și în echipele de fotbal, baschet, rugby. Cel mai Bun Sportiv al anului a fost numit Constantin Rusu, absolventul Colegiului, care și-a început cariera sportivă în colegiu, devenind pe atunci, Campionul Moldovei la K-1, « Voievod ». Directorul colegiului, C. Nesterenco, a fost decernat cu o Diplomă, pentru contribuția esențială la promovarea sportului și a unui mod sănătos de viață, educația societății în spiritul valorilor Olimpice: Excelență, Prietenie și Respect și i-a fost înmanată o Cupa unică, prima de acest gen.

 

Turneul Republican la Lupta Naţională ”VOIEVOD”

Sîmbătă, 24 februarie, în oraşul Criuleni s-a desfășurat ediția a 6-a a Turneului Republican la Lupta Naţională ”VOIEVOD”. La turneu au participat circa 230 de sportivi din 16 raioane ale ţării. Evenimentul s-a desfășurat sub egida Consiliului Raional Criuleni, în parteneriat cu Federaţia de Luptă Naţională ”VOIEVOD” şi Școala Sportivă din Criuleni. O prestație reușită cu rezultate excelente au avut-o și șase elevi ai IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, care au participat și au obținut șase medalii: Ursachi Petru ( anul 1) - medaliat cu aur, Apetrea Ion ( anul 1) – argint, Fedico Alexandru ( anul 2 ) – argint, Costin Gherghe ( anul 1) – argint, Vieru Andrei ( anul 2 ) – bronz, Lozinschi Lilian ( anul 3) – bronz. Pentru aceste rezultate, antrenorului i-a fost decernată o cupă, in semn de recunoștință.

Turneul Raional la mini-fotbal ”Cupa de Iarnă”, 2018

Pe data de 17 februarie, la Soroca, s-a dat startul Turneului Raional la mini-fotbal, Cupa de iarnă, ediția 2018.

Acest turneu a reunit 15 echipe din raionul Soroca: Nimereuca, Rublenița, Volovița, Șolcani, Racovăț, Cremenciug, Căinarii Vechi, Dubna, Iarova, Vărăncău, Soroca, IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, Inspectoratul de Poliție, Penetenciarul nr. 6 și Poliția de Frontieră.

         Echipa de fotbal a IP Colegiului Tehnic Agricol din Soroca, antrenor Parasii V., s-a clasat pe locul întîi în subgrupa A, astfel calificîndu-se în sferturile de semifinală.

Rezultate înregistrate:

IP CTA Soroca – Volovița 11 : 2;

IP CTA Soroca – Rublenița 7 :3;

IP CTA Soroca –Nimereuca 10 : 2.

        

 

Campionatul Republican Moldova la lupte Voievod

Suntem mândri de elevii Colegiului Tehnic Agricol din Soroca, participanți la Campionatul Republican Moldova la lupte Voievod, care s-a desfășurat pe data de 24 decembrie 2017. Elevii colegiului au obținut 9 medalii, 4 de aur și 5 de argint.

Participanții s-au plasat pe locurile respective:

1.     Ciobanu Petru – aur (cat. 85 kg)

2.     Carp Rodion – aur (cat. 80 kg)

3.     Condrea Daniel – aur (cat. 80 kg)

4.     Pahom Grigore – aur (cat. 95 kg)

5.     Ciobanu Petru – argint (cat. 95 kg)

6.     Țîpordei Viorel – argint (cat. 60 kg)

7.     Vieru Andrei – argint (cat. 65 kg)

8.     Rusu Ilie – argint (cat. 75 kg)

9.     Carp Rodion – argint (lupta pentru Centura de Onoare)

Președintele federației Voievod Nicolae Pascaru a înmânat echipei colegiului Cupa pentru cele mai frumoase rezultate obținute la acest campionat.

            Felicitări sportivilor și antrenorului acestora, dl. C. Nesterenco, directorul IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca!

 


Pe data de 24 decembrie, în orașul Soroca, s-a desfășurat Campionatul orășenesc la volei (maturi), unde echipa IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca s-a plasat pe locul III.

Felicitări echipei:

1.     Boțoc Mihai

2.     Mandraburca Mihai

3.     Vasilian Ion

4.     Glijin Dumitru

5.     Carauș Mihai

6.     Boțoc Ion


Turneului republican la minifotbal între Colegiile Agricole

Suntem mândri de echipa elevilor Colegiului Tehnic Agricol din Soroca, care s-a plasat pe locul I, în cadrul Turneului republican la minifotbal între Colegiile Agricole, desfăşurat în ziua de 13 mai 2017, în or. Soroca, după cum urmează:

 

1.    Soroca Al-dru gr. MA4/1

2.    Leşco Roman gr. TA 2/1

3.    Pavlov Al-dru gr. TA 2/1

4.    Paşa Vasile gr. TA 3/1

5.    Armaşu Nicolae gr. MA 3/1

6.    Condrea Daniel gr. MA 2/1

7.    Dolghii Vlad gr. EM 3/1

8.    Dragan Victor gr. EM 1/1

9.    Chistol Eugen gr. EM 2/1

10.Vataman Cristian gr. TA 1/1

11.Pînzari Mihai gr.UC 4/1

                                                                                

 Campionatului raional la minifotbal, între licee şi colegii

Suntem mândri de echipa elevilor Colegiului Tehnic Agricol din Soroca, care s-a plasat pe locul I, în cadrul Campionatului raional la minifotbal, între licee şi colegii, desfăşurat în ziua de 11 mai 2017, în or. Soroca, după cum urmează:

 

1.    Soroca Al-dru gr. MA4/1

2.    Leşco Roman gr. TA 2/1

3.    Pavlov Al-dru gr. TA 2/1

4.    Paşa Vasile gr. TA 3/1

5.    Armaşu Nicolae gr. MA 3/1

6.    Condrea Daniel gr. MA 2/1

7.    Dolghii Vlad gr. EM 3/1

8.    Dragan Victor gr. EM 1/1

9.    Chistol Eugen gr. EM 2/1

10.Vataman Cristian gr. TA 1/1

11.Pînzari Mihai gr.UC 4/1

                                                                         

Campionatului Republican la BASCHET

          Suntem mândri de echipa Colegiului Tehnic Agricol din Soroca, care sa plasat pe locul I în cadru Campionatului Republican, la BASCHET, desfăşurat pe data de 5 mai, între Colegiele Agricole 2017, la Ţaul după cum urmează:

1 Baban Vadim, gr TA4/1

2 Starşii Valeriu, gr UC3/1

3 Zubatii Dumitru, grUC3/1

4 Plotnicov Pavel, gr TA3/1

5 Său Alexandru, gr TA3/1

6 Corbu Andrei, gr EA1/2

7 Caşciuc Ion, gr EM1/1.

                                         

 

Campionatul European Cultural-Sportiv „Voievod” 

                     Suntem mândri de elevii Colegiului Tehnic Agricol din Soroca, participanţi la Campionatul European Cultural-Sportiv „Voievod” 2017 ,care s-a desfăşurat pe data de 08 aprilie, 2017, în mun. Chişinău, unde au participat circa 400 de sportivi din Europa.   Elevii din colegiul nostru s-au plasat pe locurile respective:

 

1.   Spoială Constantin, gr.MA4/1 – medaliat cu aur

2.   Carp Radu, gr.EM3/1 – medaliat cu aur

3.    Rusu Ilie, gr.MA3/1 – medaliat cu argint

4.    Pahom Grigore, gr.EM3/1 – medaliat cu argint

5.    Pînzari Andrei, gr.MA3/1- medaliat cu bronz

6.    Madonici Valentin, gr.TA3/1 - medaliat cu bronz

                                                           

 

 

 

 

 

 ​Şi din nou succese remarcarile in sport

                           La 26.03.2017, în cadrul Turneului raional la volei, echipa de elevii al cpleghiului s-a plasat pe locul I.                                             

                                                                           

                 

Şi din nou succese remarcarile in sport

                           La 19.02.2017, în cadrul Turneului orăşenesc la volei, echipa de elevii al cpleghiului s-a plasat pe locul II,urmănd de fant, reyultatele mentorilor. Felicitări şi succese atăt elevilor cît şi profesorilor.

La îinceputului luni martie, oraşul Soroca a fost gazda Turneului raional la baschet şi aici echipa Colegiului, de elevi, a obţinut succese remarcabile, de data aceasta  a cucerit locul I.

Şi din nou succese remarcarile in sport

Tradiţional la Soroca , se desfaşoară. Turneul la volei ,în memoria profesorilor  de educatie fizică Ion Jitari si  anual acesta nu a fost excepţie .La date de 18.02.2017, echipa de volei al Colegiului de menţionat, cş echipa de profesori , s-au în vrednicit  de locul II .Astfel , profesorii au demonstrat că sunt buni nu doar a face carte, dar şi la sport.

 

 

În perioada 19-23 decembrie 2016, în orașul Soroca, s-a desfășurat Turneul la baschet între licee și colegii, dedicat sărbătorilor de iarnă.

Echipa de elevi ai Colegiului Tehnic Agricol din Soroca s-a plasat pe locul I.

 

Rezultate remarcabile pentru sportivii

de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca

În perioada 16  - 17 decembrie, 2016, în mun.Chişinău, s-a desfăşurat Campionatul Republicii Moldova la Lupta naţională „Voievod”, la care  au participat circa  300 de sportivi, din toate raioanele ţării, unde se practică acest gen de luptă.

 Din start, absolventul Colegiului Tehnic Agricol din Soroca, Oleineac Petru, a avut o luptă profesionistă cu deţinătorul centurii, multiplul campion al Moldovei, medaliat al competiţiilor internaţionale Alexandru Sîraciov. Primele două raunduri au fost la egal, iar în al treilea experienţa a câştigat în faţa  tinereţei. La acest Campionat Colegiul Tehnic Agricol din Soroca a fost prezentat de şase sportivi antrenaţi de Constantin Nesterenco, care au avut o prestaţie frumoasă. Cinci din ei au devenit campioni ai ţării şi au obţinut medalii de aur, iar unul a devenit vice-campion, obţinând medalia de argint.

1.     Borş Vadim – medalie de aur, categoria           -70kg

2.     Rusu Ilie - medalie de aur, categoria                 - 75kg

3.     Carp Rodion - medalie de aur, categoria           - 80kg

4.     Pahom Grigore - medalie de aur, categoria       +80kg

5.     Spoială Constantin- medalie de aur, categoria  - 70kg

6.     Pînzari Andrei - medalie de argint, categoria     - 60kg

Plus la aceasta, Carp Rodion a fost menţionat ca cel mai bun luptător al Campionatului. Toţi elevii au avut  câştiguri, o singură înfrângere a avut-o, doar, în lupta finală Pînzari Andrei, deşi a prezentat o tehnică bună. Pentru aceste rezultate frumoase, cu un randament înalt, echipa Colegiului s-a învrednicit de o Cupă.

Felicităm toţi sportivii şi antrenorul.

 

La Colegiul Tehnic Agricol din Soroca a avut loc „Festivalul patriotico-sportiv şi Turneul Republican la Lupte „Voievod"”…

Sâmbătă, 19 noiembrie, 2016 Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, a fost gazda unui eveniment de excepţie: „Festivalul patriotico-sportiv şi Turneul Republican la Lupte „Voievod”", etapa I „Cupa Soroca”, sezonul 2016, la care au participat sportivi din 6 cluburi: „Maximus” – or.Orhei, „Titan” . or.Chişinău, „Voievod” – or.Leova, „Voievod”- or.Străşeni, „Dragonii” – or.Drochia, „Dragonii” . or.Bălţi şi sportivi de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, antrenaţi de Constantin Nesterenco.

Activitatea face parte din şirul activităţilor extradidactice, care au drept obiectiv promovarea unui mod sănătos de viaţă şi educaţia moral-spirituală a tinerilor, la fel şi schimbul de experienţă.

E de menţionat faptul că oaspeţi de onoare ai evenimentului au fost reprezentanţii autorităţilor locale, conducerea Federaţiei de Luptă Naţională „Voievod” şi angajaţi ai structurilor de forţă.

Festivalul a inclus şi un program artistic, unde s-au recitat versuri şi s-au cântat piese din creaţia lui C.Nesterenco. De asemenea, oaspeţilor le-a fost înmânată şi Diploma de Onoare a Colegiului.

În alocuţiunile sale oficialităţile au remarcat importanţa desfăşurării unor astfel de activităţi, care pun în valoare atât educaţia fizică, a tinerilor, cât şi educaţia patriotică. Totodată s-a dat o înaltă apreciere nivelului de organizare a Turneului şi s-a menţionat că, în mare parte, succesul se datorează directorului Colegiului, C. Nesterenco, doctor în pedagogie, conferenţiar universitar, nume notoriu, cunoscut ca un bun manager, sportiv şi antrenor de performanţă, consilier în consiliul raional Soroca, Cetăţean de Onoare al raionului şi o personalitate demnă de exemplu pentru tânăra generaţie. Succesul domnului Nesterenco s-a remarcat şi în cadrul acestui turneu, discipolii Dumnealui s-au învrednicit de locurile: I, II, III.

Turneul a durat mai bine de 2 ore, astfel sportivii au reuşit să demonstreze o bună pregătire care în final a fost apreciată cu diplome şi medalii. Cei mai buni s-au dovedit a fi elevii din Colegiu:

Guzun Daniel – I loc, -65 kg                                               Ciobanu Petru – II loc, - 80kg

Carp Rodion – I loc, - 85 kg                                                Rusu Ilie – II loc, - 75kg

Pahom Grigore – I loc, +90kg                                             Bors Vadim – II loc, - 70kg

Spoiala Constantin – I loc, - 70 kg                                     Pînzari Andrei – II loc, - 60kg

Ceban Andrei – II loc, - 75kg                                              Ţîpordei Viorel – III loc, - 55kg

E de remarcat că „Festivalul patriotico-sportiv şi Turneul Republican la Lupte „Voievod”, etapa I „Cupa Soroca”, sezonul 2016”, se numără printre puţinele activităţi de nivel naţional, organizat la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, fapt ce denotă că în acest Colegiu elevii sunt buni nu doar la carte, ci şi la sport.

Vezi video aici: https://www.youtube.com/watch?v=UzWeBwJOe2g

                             https://www.youtube.com/watch?v=_IQ6e-KU4SI&feature=youtu.be

 


Pe data de 1.10.2016,  în or.Bălți, s-a desfășurat concursul militar-sportiv  ”Scutul Tinerilor Patrioți”, consacrat Eroilor căzuți în războiul pentru apărarea integrității teritoriale și Independenței Republicii Moldova și ministerelor de forță căzuți la datorie. Raionul Soroca a fost prezentat de echipa Colegiului Tehnic Agricol din Soroca, care s-a învrednicit de mai multe locuri premiante.


Pe data de 28.05.2016 Colegiul Tehnic Agricol din Soroca a găzduit echipele de minifotbal ale  Colegiilor subordonate Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

În cadrul Campionatului republican la minifotbal au participat opt echipe, care au fost divizate în două subgrupe.

Campionatul s-a desfăşurat pe stadionul din oraşul Soroca, unde au fost prezenţi Vice-ministrul apărării domnul Alexandru Cimbriciuc, Președintele Federației de Fotbal din r. Soroca, Radu Ghilas şi Specialist Principal Serviciul Tineret și Sport din r. Soroca, domnul Andrei Jitniuc. Ca rezultat, Campionatul s-a finisat în următoarea ordine:

CTA Soroca – I loc, diplome, medalii de aur şi Cupă;

CTA Svetlîi – II loc, diplome, medalii de argint;

CAI Ţaul – III loc, diplome, medalii de bronz;

CNVVC Stăuceni – IV loc, diplomă de participare;

CAI Brătuşeni-diplomă de participare;

CAI Rîşcani – diplomă de participare;

CAI  Ungheni - diplomă de participare

CAI Grinăuţi – diplomă de participare.


Tradițional, în luna mai, la Soroca, se deschide sezonul sportiv. Și în acest an, duminică, 22 mai, sportivii soroceni au participat la "Ziua sportului", care a startat cu o Cursă Olimpică. Aici sportivii de la Colegiul Tehnic Agricol s-au remarcat prin locul I la Cursa Olimpică-elevul Madonici Nicolae, la fel elevul Carp Radion a fost menționat ca cel mai bun sportiv al anului la Lupte Marțiale.


La Soroca, sîmbătă, 21 mai, s-a desfășurat turneul internațional la lupte greco-romane, unde au participat și elevii Colegiului Tehnic Agricol: Ceban I, Boldescu D., Sîrghi V., Plotnicov P.;      Tomița C. care s-a plasat pe locul I și Ganea Al.-locul II.


Vineri, 20 mai, Colegiul din Țaul a fost gazda turneului republican la baschet, între colegiile agricole din țară. Echipa Colegiului Tehnic Agricol din Soroca a fost reprezentată de:

Corețchi M., gr. EM 4/1;

Plotnicov P., gr. TA 2/1;

Baban V., gr. TA 3/1;

Mihăluța M ., gr. EM 3/1;

Starșîi V., gr. UC 2/1;

Zubatîi D., gr. UC 2/1;

Cecan V., gr. EM 1/1, antrenor: Vîrlan Vasile.

La acest turneu echipa Colegiului nostru s-a plasat pe locul II.

 

Vineri, pe data de 13.05.2016, în cadrul Colegiului din Grinăuți s-a desfășurat Turneul republican la tenis de masă între colegiile agricole. Echipa elevilor din Colegiu s-a plasat locul IV.

Membrii echipei: Bostan Constantin, gr. TA 4/1;

Procopii Mihai, gr. EA 2/1;

Ghervasova Alexandra, gr. EM 2/1.


Joi, 21.04.2016, în or. Soroca, s-a desfășurat Campionatul Raional la atletism, ediția 2016. Elevii din Colegiul Tehnic Agricol din Soroca s-au plasat pe următoarele locuri:

Madonici Nicolae-2000m, locul I;

Borș Vadim-200m, locul II.

Vineri, 15 aprilie, la Ungheni s-a desfășurat Turneul Republican la volei între Colegiile Agricole, unde echipa Colegiului Tehnic Agricol din Soroca s-a plasat pe locul II.

Sportivii de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca

au cucerit „Voievodul – 2016”

În perioada 9-10 aprilie, în Chişinău s-a desfăşurat cea de-a V ediţie a Campionatului Internaţional de Arte Marţiale „Voievod-2016”, la care au participat circa 400 de sportivi din 12 ţări, printre care Polonia, România, Rusia, Ucraina, Belorusia, Georgia, Azerbaidjan, Letonia, Turcia, Belgia, Ciprul de Nord şi Republica Moldova.

Soroca a fost reprezentată şi de sportivii de la Colegiul Tehnic. Şi de această dată sportivii soroceni şi-au demonstrat puterea, astfel obţinând 5 medalii de aur – Petru Oleineac, Ilie Rusu, Radu Carp (antrenor Victor Spinei), Vadim Borş, Ilie Cernei, 2 medalii de argint au revenit sportivilor Andrei Pînzaru şi Grigore Pahom, de bronz s-a învrednicit Vi


Pagini vizualizate: 566