72150 Tehnologia produselor de origine vegetală
72150 "Tehnologia produselor de origine vegetală"
Specialitatea Tehnologia produselor de origine vegetală are ca scop de a pregăti specialişti competenţi, care trebuie să asigure executarea și dirijarea diferitor activități la întreprinderi, firme din industria alimentară: recepționarea materiei prime, analiza și controlul indicilor și parametrilor procesului tehnologic, dirijarea proceselor de producere, evaluarea calității produsului finit.
Persoanele, care obțin calificarea profesională tehnician în industria alimentară se pot angaja în cîmpul muncii în funcția de tehnician în industria alimentară, controlor produse alimentare, laborant la determinarea calității produselor agricole, laborant la analiza chimica, muncitor etc
Pe parcursul studiilor se crează un mediu educaţional adecvat, calitativ şi productiv, centrat pe elev.
La bază stau următoarele princii de organizare ale formării:
- asimilarea independentă şi dirijată a cunoştinţelor de către elev;
- organizarea studierii disciplinelor utilizând metode şi tehnologii moderne de predare-învăţare-evaluare;
- formarea de deprinderi şi de competenţe personale şi profesionale;
- structurarea demersurilor educaţionale pe concepţia "învaţă acţionând" şi dezvoltarea unor dexterităţi de ordin practic.
Contingentul de elevi pe anii de studii:
Anul I - 17 elevi
Anul II - 17 elevi
Anul III- 15 elevi
Anul IV- 16 elevi